Info ITM ARAD

Anunt  MAE pentru cetatenii britanici


Anunț  MAE pentru cetățenii britanici posesori ai unui permis de ședere/certificat de înregistrare valabil în România

Ministerul Afacerilor Interne informează că, în conformitate cu prevederile Acordului de retragere, a lansat, începând cu data de 1 decembrie 2020 o nouă schemă de înregistrare pentru cetățenii britanici beneficiari ai acestui acord, respectiv cetățenii britanici care erau rezidenți în România înainte de 31 decembrie 2020 și care au continuat să locuiască pe teritoriul țării și după această dată.

Astfel, cetățenii britanici care doresc să rămână pe teritoriul României în calitate de lucrători sau lucrători care desfășoară o activitate independentă, pot să își reglementeze dreptul la ședere prin depunerea unei cereri la structurile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

La momentul depunerii cererii, Inspectoratului General pentru Imigrări eliberează solicitantului o dovadă care atestă depunerea, valabilă până la adoptarea deciziei finale cu privire la cererea sa.

Certificatul de înregistrare care atestă depunerea cererii, asemenea permisului de ședere, le permite cetățenilor britanici beneficiari ai prevederilor Acordului de retragere să fie tratați, în continuare, ca cetățeni ai UE.

Mai multe informații puteți obține accesând linkul:  https://igi.mai.gov.ro

 

 

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  
 
 
 
 

Noutati ITM

Examen de promovare in grad profesional

Examen de promovare in grad profesional

Anunt examen de promovare in grad profesional 2024Bibliografie si tematica 2024

 
INFORMARE privind actiunile de supraveghere a pietii in trimestrul II al anului 2024

INFORMARE privind actiunile de supraveghere a pietii in trimestrul II al anului 2024

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă – Supravegherea pieții, au efectuat pe parcursul trimestrului II al...

 
LA MULȚI ANI INSPECTIA MUNCII! – 25 DE ANI

LA MULȚI ANI INSPECTIA MUNCII! – 25 DE ANI

Legea nr. 337 adoptată în luna decembrie 2018, care reglementează statutul inspectorului de muncă, instituie data de 11 iulie ca fiind Ziua Inspecției Muncii,...

 
Masuri de protectie pe timp de canicula

Masuri de protectie pe timp de canicula

Având în vedere prognoza meteorologică a următoarei perioade, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad readuce în atenția angajatorilor obligațiile legale...