Info ITM ARAD

LOCURI DE MUNCA SIGURE SI SANATOASE


RESPECTAREA NORMELOR DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ :

LOCURI DE MUNCĂ SIGURE ȘI SĂNĂTOASE

Pe parcursul primelor șapte luni ale anului 2019, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad – Serviciul Securitate și Sănătate în Muncă, au efectuat peste 900 de controale la angajatorii care-și desfășoară activitatea pe raza județului Arad.

Scopul declarat a fost cel de verificare a modului în care aceștia respectă și aplică normele care reglementează securitatea și sănătatea în muncă.

Dat fiind perioada propice pentru desfășurarea activităților în construcții, un accent deosebit s-a pus pe verificarea respectării normelor de protecție a muncii în acest domeniu, fiind derulate două Campanii Naționale a căror obiective au vizat prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime precum și diminuarea consecințelor grave ce pot rezulta în cazul producerii unor accidente.

S-a avut în vedere de asemenea, respectarea măsurilor necesar a fi întreprinse de angajatori în perioadele cu temperaturi extreme.

În atenția inspectorilor de muncă s-au aflat și angajatorii care desfășoară activități în domeniul industriei textile, pielăriei, confecțiilor și încălțămintei, angajatorii care utilizează substanțe chimice periculoase în procesele tehnologice precum și angajatorii din domeniul transportului și distribuției energiei electrice.

La angajatorii la care s-au înregistrat nereguli, inspectorii de muncă au dispus măsuri de remediere a neconformităților constatate, urmând ca aceștia, în termenul dat, să informeze ITM Arad despre modul de realizare a acestor măsuri.

Au fost aplicate de asemenea peste 850 de sancțiuni, atât avertismente cât și amenzi, valoarea totală a amenzilor depășind suma de 395.000 lei.

Acțiunile întreprinse de inspectorii de muncă nu au urmărit doar verficarea ci și informarea angajatorilor / angajaților cu privire la obligațiile legale pe care le au în materie de securitate și sănătate în muncă, despre importanța respectării instrucțiunilor tehnice, de acordare și purtare a echipamentului de lucru și de protecție.

Biroul de presă al ITM Arad

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  

Noutati ITM

Educatie timpurie in domeniul securitatii si sanatatii in munca

Educatie timpurie in domeniul securitatii si sanatatii in munca

Pentru dobândirea, încă de pe băncile școlii, a unor cunoștințe primare și abilități în materie de securitate și sănătate, pentru dezvoltarea capacității...

 
Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Situaţia societăţilor comerciale înregistrate la I.T.M. Arad, în baza Legii 156/2000 republicată Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa...

 
Managementul responsabil al substantelor periculoase asigura locuri de munca sigure si sanatoase

Managementul responsabil al substantelor periculoase asigura locuri de munca sigure si sanatoase

 Ca și în anii precedenți, atât la nivel național cât și la nivel european, a patra săptămână a lunii octombrie este dedicată dezbaterilor privind securitatea...

 
Dantes Nicolae Bratu revine la conducerea Inspectiei Muncii

Dantes Nicolae Bratu revine la conducerea Inspectiei Muncii

Dantes Nicolae Bratu revine de vineri la conducerea Inspecţiei Muncii şi va avea funcţia de inspector general de stat, după ce anterior fusese detaşat ca secretar...