Info ITM ARAD

Saptamana Securitatii si Sanatatii in Munca – Arad – 23.10.2018


La fel ca în anii precedenți, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad continuă seria întâlnirilor și în 2018, organizând un simpozion care va avea loc în data de 23 octombrie, începând cu ora 09.30, la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Complex M- Micalaca, Sala Festivă.

Întrunirea va avea loc cu ocazia Săptămânii Europeane pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, celebrată, ca în fiecare an, în luna octombrie.

Tema principală este „Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor periculoase”, dar, la un nivel mai amplu, urmează a fi dezbătute și alte probleme care prezintă interes pentru participanți, atât în domeniul securității și sănătății în muncă, cât și în domeniul relațiilor de muncă, precum și cele mai noi reglementări în domeniu.

La acest simpozion, vor participa angajatori, angajați şi alţi actori de pe piaţa muncii din municipiul şi judeţul Arad precum și reprezentanți ai ITM.

Sunt invitați toți cei interesați, întrucât vor avea loc dezbateri ale celor mai importante şi de real interes teme din sfera domeniilor de activitate ale instituţiei, fiind încurajată participarea activă în vederea unui dialog constructiv între cei prezenţi.

Ceea ce considerăm a fi cel mai important este faptul că atât angajatorii cât şi angajaţii prezenţi la întrunire vor avea posibilitatea de a-şi expune problemele sau de a-și  lămuri neclarităţile prin expunerea acestora reprezentanţilor ITM.

Evenimentul va fi transmis live atât pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad cât și pe pagina de facebook a instituției, pentru ca difuzarea informațiilor să ajungă la un numar cât mai mare de auditori.

Biroul de presă al ITM Arad

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  

Noutati ITM

Salariul minim in costructii- noi precizari

Salariul minim in costructii- noi precizari

În vederea clarificării prevederilor art. 71 alin. (1) din Ordonanta de Urgentă a Guvernului nr. 114/2018, privind instituirea unor măsuri în domeniul investitiilor...

 
Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Situaţia societăţilor comerciale înregistrate la I.T.M. Arad, în baza Legii 156/2000 republicată Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa...

 
Atentie! S-a modificat LEGEA ZILIERILOR

Atentie! S-a modificat LEGEA ZILIERILOR

 In Monitorul Oficial nr. 1116 din 29.12.2018, conform O.U.G. nr. 114/2018, au fost publicate modificarile aduse LEGII ZILIERILOR, nr. 52/2011, actualizata. Astfel,...

 
Inspectorii de munca in control la societatile din domeniul prelucrarii lemnului

Inspectorii de munca in control la societatile din domeniul prelucrarii lemnului

Inspectorii de muncă arădeni au desfășurat acțiuni de control la societăţile care au în obiectul de activitate prelucrarea primară a lemnului, în vederea...