”Saptamana Securitatii si Sanatatii in Munca” – Arad- 24.10.2017


Cu ocazia Săptămânii Europeane pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad organizeaza simpozionul cu tema „ LOCURI DE MUNCA SANATOASE. BINE PENTRU TINE. BINE PENTRU AFACERE”, simpozion care va avea loc în data de 24 octombrie 2017, începând cu ora 10.00 la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Complex M- Micalaca, Sala Festivă.

Simpozionul, organizat in parteneriat cu Punctul Focal al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă – România şi Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont” (INCDPM) Bucuresti, are ca obiect identificarea de soluții practice și noi abordări vizând provocările din domeniul securității și sănătății în muncă, respectiv, munca tinerilor si fenomenul de îmbătrânire a forței de muncă în politicile de prevenire ale companiilor din România.

Evenimentul, parte a campaniei paneuropene EU OSHA 2016-2017 „Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere”, urmăreşte să ofere oportunitatea unei mai strânse colaborări a tuturor partenerilor sociali cu scopul promovării securităţii și sănătăţii la locul de muncă pentru angajaţii de toate vârstele, la nivel naţional.

La acest simpozion, pe langa reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii Bucureşti si  reprezentanţi de seama ai autorităţilor locale vor participa si angajatori, angajati şi alţi actori pe piaţa muncii din municipiul şi judeţul Arad, astfel ca se va da, din nou, dupa modelul ultimilor ani la ITM Arad, posibilitatea tuturor celor interesati sa afle cele mai noi reglementari in domeniu.

Evenimentul va fi transmis on-line atat pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Munca Arad cat si pe pagina de facebook a institutiei pentru ca difuzarea informatiilor sa ajunga la un numar cat mai mare de auditori.

 

Biroul de presă al ITM Arad

 

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  

Noutati ITM

ITM Arad controale la unitatile din sectorul alimentatiei publice

ITM Arad controale la unitatile din sectorul alimentatiei publice

În ultimele zile din luna mai, inspectorii de muncă au efectuat, cu precadere, acțiuni de control în unităţile care își desfășoară activitatea în sectorul...

 
Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Situaţia societăţilor comerciale înregistrate la I.T.M. Arad, în baza Legii 156/2000 republicată Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa...

 
ITM Arad reaminteste angajatorilor

ITM Arad reaminteste angajatorilor

ITM Arad reaminteşte angajatorilor Amenzi de până la 10.000 lei pentru neacordarea zilelor libere Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad reaminteşte angajatorilor...

 
ITM Arad, bilantul primelor patru luni

ITM Arad, bilantul primelor patru luni

In primele patru luni ale acestui an, ITM Arad si-a continuat activitatea de prevenire si control, atat in domeniul relatiilor de munca, cat si in cel al securitatii...