Info ITM ARAD

”Saptamana Securitatii si Sanatatii in Munca” – Arad- 24.10.2017


Cu ocazia Săptămânii Europeane pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad organizeaza simpozionul cu tema „ LOCURI DE MUNCA SANATOASE. BINE PENTRU TINE. BINE PENTRU AFACERE”, simpozion care va avea loc în data de 24 octombrie 2017, începând cu ora 10.00 la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Complex M- Micalaca, Sala Festivă.

Simpozionul, organizat in parteneriat cu Punctul Focal al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă – România şi Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont” (INCDPM) Bucuresti, are ca obiect identificarea de soluții practice și noi abordări vizând provocările din domeniul securității și sănătății în muncă, respectiv, munca tinerilor si fenomenul de îmbătrânire a forței de muncă în politicile de prevenire ale companiilor din România.

Evenimentul, parte a campaniei paneuropene EU OSHA 2016-2017 „Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere”, urmăreşte să ofere oportunitatea unei mai strânse colaborări a tuturor partenerilor sociali cu scopul promovării securităţii și sănătăţii la locul de muncă pentru angajaţii de toate vârstele, la nivel naţional.

La acest simpozion, pe langa reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii Bucureşti si  reprezentanţi de seama ai autorităţilor locale vor participa si angajatori, angajati şi alţi actori pe piaţa muncii din municipiul şi judeţul Arad, astfel ca se va da, din nou, dupa modelul ultimilor ani la ITM Arad, posibilitatea tuturor celor interesati sa afle cele mai noi reglementari in domeniu.

Evenimentul va fi transmis on-line atat pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Munca Arad cat si pe pagina de facebook a institutiei pentru ca difuzarea informatiilor sa ajunga la un numar cat mai mare de auditori.

 

Biroul de presă al ITM Arad

 

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  

Noutati ITM

ITM Arad – controale in domeniul constructiilor

ITM Arad – controale in domeniul constructiilor

Inspectorii de muncă arădeni au desfășurat acțiuni de control care vizează angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. Rezultatele...

 
Controale la firmele care folosesc zilieri!

Controale la firmele care folosesc zilieri!

 În ultima săptămână din luna septembrie, la nivel naţional, s-a desfășurat o campanie de control la beneficiarii la care folosesc munca zilierilor. Pentru...

 
Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Situaţia societăţilor comerciale înregistrate la I.T.M. Arad, în baza Legii 156/2000 republicată Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa...

 
Lipsa autorizatiei de functionare sanctionata de ITM

Lipsa autorizatiei de functionare sanctionata de ITM

În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale, angajatorii au obligaţia...