Securitatea şi sanatatea in munca se dobandeste de pe bancile scolii


ITM Arad continuă și în acest an, în colaborare cu unităţile de învăţământ arădene, campania „Valenţele culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee şi şcoli profesionale”, care urmăreşte pregătirea tinerilor, anterior intrării lor pe piaţa forţei de muncă, cu privire la riscurile profesionale şi la drepturile şi obligaţiile lucrătorilor.

Obiectivele campaniei sunt educarea tinerei generaţii încă de pe băncile şcolii cu privire la importanţa unui mediu de muncă sănătos şi sigur precum și crearea unei culturi de prevenire a riscurilor profesionale în vederea intrării pe piaţa muncii.

Concursul de specialitate „Ştiu şi aplic. SECURITATEA Şl SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DOBÂNDEŞTE DE PE BĂNCILE ŞCOLII!”, etapa județeană  se va desfăşura, în acest an şcolar, în data de 19 aprilie 2018, urmând ca etapa națională să fie organizată în perioada 18 – 20 mai 2018 la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași.

Grupul ţintă este format din cadrele didactice și elevii de liceu din clasele IX – XI, cu preponderență filiera tehnologică, cu profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului, precum și din învățământul profesional.

Ca element de noutate în cadrul campaniei, în acest an se derulează proiectul AVE – „Asta Vreau Eu!”, proiect național de educare privind securitatea și sănătatea în mediul de muncă dedicat școlilor gimnaziale, participând în special elevii claselor a – VIII – a.

Scopul proiectului AVE constă în conștientizarea comportamentului preventiv în mediul de muncă  și orientarea elevilor în carieră spre diferite meserii oferind dezvoltarea competențelor emoționale, sociale și practice ale elevilor în vederea  îndrumării acestora către meserii care corespund cu trăsăturile lor, pe de o parte, și cerințelor de pe piața muncii, pe de altă parte.

Derularea acestui proiect, prin care se acoperă un număr mai mare de ani de învățământ, oferă crearea unui sistem de orientare practică privind conștientizarea atitudinii preventive în mediul de muncă și combaterea accidentelor de muncă precum, îndrumarea tinerilor către valorile competențelor profesionale adecvate realităților de pe piața muncii precum precum și parteneriate între instituții publice și companii private.

 

Biroul de presă al ITM Arad

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  

Noutati ITM

Accident mortal, la Ineu

Accident mortal, la Ineu

Astăzi, 28.06.2018, în jurul orei 13,10 a avut loc un eveniment soldat cu deces, victima fiind I.L., în vârstă de 37 de ani, administrator al unei societăți...

 
Peste 14.000 de carnete de munca isi asteapta titularii

Peste 14.000 de carnete de munca isi asteapta titularii

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad face apel, din nou, către cetăţenii care încă nu au intrat în posesia carnetelor de muncă, din varii motive, să se...

 
ITM Arad controale la unitatile din sectorul alimentatiei publice

ITM Arad controale la unitatile din sectorul alimentatiei publice

În ultimele zile din luna mai, inspectorii de muncă au efectuat, cu precadere, acțiuni de control în unităţile care își desfășoară activitatea în sectorul...

 
Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Situaţia societăţilor comerciale înregistrate la I.T.M. Arad, în baza Legii 156/2000 republicată Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa...