Securitatea şi sanatatea in munca se dobandeste de pe bancile scolii


ITM Arad continuă și în acest an, în colaborare cu unităţile de învăţământ arădene, campania „Valenţele culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee şi şcoli profesionale”, care urmăreşte pregătirea tinerilor, anterior intrării lor pe piaţa forţei de muncă, cu privire la riscurile profesionale şi la drepturile şi obligaţiile lucrătorilor.

Obiectivele campaniei sunt educarea tinerei generaţii încă de pe băncile şcolii cu privire la importanţa unui mediu de muncă sănătos şi sigur precum și crearea unei culturi de prevenire a riscurilor profesionale în vederea intrării pe piaţa muncii.

Concursul de specialitate „Ştiu şi aplic. SECURITATEA Şl SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DOBÂNDEŞTE DE PE BĂNCILE ŞCOLII!”, etapa județeană  se va desfăşura, în acest an şcolar, în data de 19 aprilie 2018, urmând ca etapa națională să fie organizată în perioada 18 – 20 mai 2018 la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași.

Grupul ţintă este format din cadrele didactice și elevii de liceu din clasele IX – XI, cu preponderență filiera tehnologică, cu profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului, precum și din învățământul profesional.

Ca element de noutate în cadrul campaniei, în acest an se derulează proiectul AVE – „Asta Vreau Eu!”, proiect național de educare privind securitatea și sănătatea în mediul de muncă dedicat școlilor gimnaziale, participând în special elevii claselor a – VIII – a.

Scopul proiectului AVE constă în conștientizarea comportamentului preventiv în mediul de muncă  și orientarea elevilor în carieră spre diferite meserii oferind dezvoltarea competențelor emoționale, sociale și practice ale elevilor în vederea  îndrumării acestora către meserii care corespund cu trăsăturile lor, pe de o parte, și cerințelor de pe piața muncii, pe de altă parte.

Derularea acestui proiect, prin care se acoperă un număr mai mare de ani de învățământ, oferă crearea unui sistem de orientare practică privind conștientizarea atitudinii preventive în mediul de muncă și combaterea accidentelor de muncă precum, îndrumarea tinerilor către valorile competențelor profesionale adecvate realităților de pe piața muncii precum precum și parteneriate între instituții publice și companii private.

 

Biroul de presă al ITM Arad

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  

Noutati ITM

Noi reglementari privind munca prestata de zilieri!

Noi reglementari privind munca prestata de zilieri!

Începând de astăzi, 13.04.2018 intră în vigoare modificările aduse Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate...

 
Modificari aduse Codului muncii, intra in vigoare de vineri!

Modificari aduse Codului muncii, intra in vigoare de vineri!

În data de 10.04.2018, s-a publicat in Monitorul Oficial al României, partea I nr. 315, Legea nr. 88/2018 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului...

 
Anunt achizitie publica

Anunt achizitie publica

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ ARAD cu sediul în Arad, strada Episcopiei nr. 11-13, C.I.F. 12337817, anunţă iniţierea procedurii de achiziţie directă de –...

 
Din 05 aprilie intra in vigoare Legea privind reglementarea activitatii de telemunca

Din 05 aprilie intra in vigoare Legea privind reglementarea activitatii de telemunca

În Monitorul Oficial al Romaniei – Partea I, nr. 296 din 02 aprilie 2018 a fost publicată Legea nr. 81 din 2018 privind reglementarea activității de telemuncă,...