Info ITM ARAD

Un mediu de munca sanatos si sigur pentru tanara generatie


Pe parcursul anului școlar 2018 – 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, în colaborare cu șase unităţi de învăţământ arădene, a desfășurat o campanie ce s-a adresat elevilor din licee și școli profesionale, denumită „Valenţele culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee şi şcoli profesionale”.

 

Campania a avut ca obiectiv pricipal educarea tinerei generaţii încă de pe băncile şcolii, cu privire la importanţa unui mediu de muncă sănătos şi sigur.

 

Principalii actori implicați în această campanie, au fost elevii și cadrele didactice din șase licee și școli profesionale arădene, acțiunea întreprinsă adresându-se atât celor din filiera teoretică cât și celor din filierele tehnologice și vocaționale.

 

Astfel, elevii au participat la cursuri tematice, în cadrul prezentării punându-se accentul în primul rând pe importanța dobândirii de cunoștințe suplimentare în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, crearea unei culturi de prevenire a riscurilor profesionale, dat fiind faptul, că următorul pas al liceenilor și al elevilor din școlile profesionale va fi către piața muncii.

 

Cursurile s-au desfășurat în prezența inspectorilor de muncă, care au avut ocazia cu acest prilej, să constate efectul pe care această acțiune l-a avut asupra elevilor, concluzia fiind una pozitivă, cum rezultă de altfel și din chestionarele completate de către participanți: elevi și cadre didactice deopotrivă.

 

Convingerea unanimă a fost că este necesară și utilă introducerea disciplinei ,,Securitate şi Sănătate în Muncă în învăţământul preuniversitar, întrucât constituie o componentă cheie în dezvoltarea unei culturi de prevenire a riscurilor, prin informarea şi educarea tinerilor (viitori lucrători) cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă.

 

 

Biroul de presă al ITM Arad

 

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  
 
 
 
 

Noutati ITM

Protectia sanatatii lucratorilor in locurile cu atmosfere explozive

Protectia sanatatii lucratorilor in locurile cu atmosfere explozive

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad informează lucrătorii și angajatorii care-și desfășoară activitatea pe raza județului, că până la sfârșitul...

 
ITM Arad – Actiuni de informare si control

ITM Arad – Actiuni de informare si control

În perioada 11 – 23 mai 2020, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad au fost implicați în două acțiuni de informare și control a angajatorilor, ce-și...

 
Recomandari privind prevenirea raspandirii noului coronavirus la efectuarea curateniei in sectorul non medical

Recomandari privind prevenirea raspandirii noului coronavirus la efectuarea curateniei in sectorul non medical

Prezentele recomandări orientative şi neexhaustive au fost elaborate pe baza liniilor directoare emise de Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie...

 
COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

Inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Ucă, după vizita de lucru în Republica Federală Germania: Verificările în teren vor continua atât în România,...