Info ITM ARAD

28 APRILIE – Ziua Mondiala a Securitatii si Sanatatii in Munca


Securitatea și Sănătatea în Muncă – O proiecție către viitor, este tema sub care Organizaţia Internaţională a Muncii (O.I.M.) celebrează la data de 28 aprilie, Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă.

 

Încă din anul 2003, O.I.M. s-a implicat în organizarea campaniilor la data de 28 aprilie, dând acestei date o semnificație aparte, aceea de comemorare și sărbătoare.

 

Astfel, sunt onorați lucrătorii răniți și decedați în accidente de muncă, fiind organizate totodată campanii de conștientizare, de prevenire a producerii de astfel de accidente, de prevenire a apariției bolilor profesionale.

 

Aceste campanii sunt menite să promoveze crearea unei culturi a securităţii și sănătății, care să contribuie la reducerea numărului de decese și răniri legate de muncă.

 

O.I.M. îi încurajează pe principalii actori (sindicate, organizații patronale și reprezentanți ai guvernului) să promoveze o cultură preventivă a securităţii și sănătății în muncă pentru a-și îndeplini obligațiile și responsabilitățile, astfel încât lucrătorii să se întoarcă în siguranță la casele lor la sfârșitul zilei de lucru.

 

Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă este celebrată și la nivul local, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad – Serviciul Securitate și Sănătate în Muncă stabilind întâlniri cu angajatorii arădeni, scopul urmărit fiind acela de a spori gradul de conștientizare asupra importanței respectării normelor de protecție, sănătate și securitate în muncă, de către toți factorii implicați în procesul muncii.

 

Ținând seama de statistica anilor precedenți, în anul 2017 fiind înregistrate 95 de accidente de muncă soldate cu 98 de victime, în anul 2018, 184 accidente de muncă soldate cu 193 de victime, precum și de faptul că de la începutul anului 2019 și până în prezent au fost înregistrate 55 de evenimente, soldate cu 71 de victime, 13 persoane pierzându-și viața,conchidem că este imperios necesar să se pună accent pe instruirea personalului, pe respectarea instrucțiunilor tehnologice precum și pe respectarea disciplinei în muncă.

 

Biroul de Presă al ITM Arad

 

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  

Noutati ITM

LEGEA ZILIERILOR MODIFICATA DIN NOU

LEGEA ZILIERILOR MODIFICATA DIN NOU

In Monitorul Oficial nr. 575 din 15 iulie 2019 a fost publicată Legea nr. 132 pentru modificarea și completarea Legii nr. 52 / 2011 privind exercitarea unor activități...

 
Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Situaţia societăţilor comerciale înregistrate la I.T.M. Arad, în baza Legii 156/2000 republicată Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa...

 
ITM Arad informeaza : Noi activitati prestate de zilieri

ITM Arad informeaza : Noi activitati prestate de zilieri

Legea nr. 52 / 2011 – privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri a fost completată prin OUG nr. 56 / 03.07.2019, domeniile...

 
MUNCA NEDECLARATA UN FENOMEN EXTREM DE NOCIV

MUNCA NEDECLARATA UN FENOMEN EXTREM DE NOCIV

  Inspectorii de muncă atenționează : MUNCA NEDECLARATĂ UN FENOMEN EXTREM DE NOCIV   În luna iunie, în cadrul Campaniei Naționale privind identificarea...