Info ITM ARAD

Caravana meseriilor la Arad


 

ITM Arad – proiect educațional – „Asta Vreau Eu!”

 

Tot în cadrul proiectului educațional AVE – „Asta Vreau Eu!” desfășurat de ITM Arad, in data de 06.11.2018, începând cu ora 900, la Școala  Gimnazială din comuna Vladimirescu – județul Arad, s-a deplasat asa-numita “Caravană a meseriilor”. (foto)

“Caravana meseriilor” este o prezentare itinerantă multimedia adresată elevilor din ciclul gimnazial, bazată pe modele tridimensionale ale diferitelor componente și simulări electronice  interactive ale acțiunii acestora, proiecții video despre activitatea de producție din industria auto.

Cu ocazia acestei prezentări, elevii au primit detalii despre unele din meseriile și tehnologiile specifice industriei existente in tara noastra, pentru fiecare activitate în parte fiind prezentate riscurile specifice privind securitatea și sănătatea la locul de muncă, precum și măsurile de prevenire corespunzătoare. În același timp au fost prezentate exemple de bune practici referitoare la utilizarea echipamentelor și dispozitivelor de protecție.

Copiii prezenţi la eveniment au putut să participe la demonstraţii practice si  au urmărit, cu real interes, aplicaţiile multimedia prezentate. Au venit in contact cu elemente şi echipamente specifice unor meserii de viitor (spre exemplu in industria auto), caravana prezentând, printre altele, un robot simplu de programat, un simulator de sudură de ultimă generaţie care funcţionează pe bază de realitate augmentată, un stand multimedia de experimentare în electrotehnică sau un stand de montaj mecanic.

Ca urmare a derulării proiectului educational AVE- „Asta Vreau Eu!” desfășurat de ITM Arad, elevii participanţi in proiect îşi vor dezvolta abilităţile decizionale cu privire la propriul traseu şcolar şi profesional, crescând nivelul de conştientizare în legătură cu resursele personale şi modul în care acestea pot fi valorificate din punct de vedere profesional. De asemenea, beneficiarii direcţi, elevii şi beneficiarii indirecţi, părinţii vor fi mai informaţi în legătură cu oportunităţile de continuare a studiilor gimnaziale, prin trasee de şcolarizare adaptate nevoilor şi corelate cu domeniile lor de interes.

 

 

 

 

Biroul de presă al ITM Arad

 

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  

Noutati ITM

LEGEA ZILIERILOR MODIFICATA DIN NOU

LEGEA ZILIERILOR MODIFICATA DIN NOU

In Monitorul Oficial nr. 575 din 15 iulie 2019 a fost publicată Legea nr. 132 pentru modificarea și completarea Legii nr. 52 / 2011 privind exercitarea unor activități...

 
Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Situaţia societăţilor comerciale înregistrate la I.T.M. Arad, în baza Legii 156/2000 republicată Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa...

 
ITM Arad informeaza : Noi activitati prestate de zilieri

ITM Arad informeaza : Noi activitati prestate de zilieri

Legea nr. 52 / 2011 – privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri a fost completată prin OUG nr. 56 / 03.07.2019, domeniile...

 
MUNCA NEDECLARATA UN FENOMEN EXTREM DE NOCIV

MUNCA NEDECLARATA UN FENOMEN EXTREM DE NOCIV

  Inspectorii de muncă atenționează : MUNCA NEDECLARATĂ UN FENOMEN EXTREM DE NOCIV   În luna iunie, în cadrul Campaniei Naționale privind identificarea...