Info ITM ARAD

,,Cine invata de mic este mereu in siguranta”


Beneficiul educației în domeniul Securității și Sănătății în Muncă :

,,Cine învață de mic este mereu în siguranță”

 

ITM Arad continuă și în acest an, în colaborare cu o parte din unităţile de învăţământ arădene, Campania Națională ,,Program educational privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial” – Proiect denumit generic ,,ASTA VREAU EU” (AVE).

 

Proiectul se adresează cadrelor didactice și elevilor înscriși în ciclul gimnazial și urmărește însușirea unor cunoștințe primare în materie de securitate și sănătate în muncă încă de pe băncile școlii, dezvoltarea capacității de a acorda primul ajutor, descoperirea mediului de muncă și a mijloacelor de prevenire legate de viitoarea carieră.

 

Primii pași în derularea proiectului s-au făcut încă din luna aprilie, inspectorii de muncă implicați în acțiune, au contactat unitățile școlare participante pentru prezentarea proiectului, pentru stabilirea modalităților de colaborare precum și pentru stabilirea grupului țintă format din elevi din clasele V-VIII, beneficiari ai programului educational.

 

Dacă în anul 2018 în cadrul Proiectului ,,AVE” au fost implicați agenți economici din domeniul reparațiilor auto, industriei automotivelor, producției publicitare, pentru anul 2019, pe lângă participanții de anul trecut, inspectorii de muncă au făcut demersuri pentru implicarea în proiect și a altor agenți economici, din alte domenii de interes, cum ar fi domeniul transportului și domeniul serviciilor hoteliere.

 

Nu vor lipsi nici lecțile deschise în care vor fi dezbătute teme diverse, care vor viza în special modul de utilizare a echipamentului individual de protectie, acordarea primului ajutor precum și intervențiile în situații de urgență.

 

Cunoștințele teoretice vor fi întregite prin exemple din practică, prin efectuarea de vizite la agenții economici implicați în proiect, prin prezentări organizate în cadrul ,,Caravanei meseriilor” și organizare de workshop-uri.

 

Conchidem că derularea acestui proiect vine în sprijinul integrării educației în domeniul securității și sănătății în muncă în școlile gimnaziale și că nu este prematur, a fi prezentate elevilor, conceptele de bază din acest domeniu.

 

Biroul de presă al ITM Arad

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  
 
 
 
 

Noutati ITM

Protectia sanatatii lucratorilor in locurile cu atmosfere explozive

Protectia sanatatii lucratorilor in locurile cu atmosfere explozive

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad informează lucrătorii și angajatorii care-și desfășoară activitatea pe raza județului, că până la sfârșitul...

 
ITM Arad – Actiuni de informare si control

ITM Arad – Actiuni de informare si control

În perioada 11 – 23 mai 2020, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad au fost implicați în două acțiuni de informare și control a angajatorilor, ce-și...

 
Recomandari privind prevenirea raspandirii noului coronavirus la efectuarea curateniei in sectorul non medical

Recomandari privind prevenirea raspandirii noului coronavirus la efectuarea curateniei in sectorul non medical

Prezentele recomandări orientative şi neexhaustive au fost elaborate pe baza liniilor directoare emise de Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie...

 
COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

Inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Ucă, după vizita de lucru în Republica Federală Germania: Verificările în teren vor continua atât în România,...