Info ITM ARAD

Educatie timpurie in domeniul securitatii si sanatatii in munca


Pentru dobândirea, încă de pe băncile școlii, a unor cunoștințe primare și abilități în materie de securitate și sănătate, pentru dezvoltarea capacității de a acorda primul ajutor și nu în ultimul rând pentru recunoașterea și evaluarea riscurilor în situații deosebite, ITM Arad, în colaborare cu instituții de învățământ arădene, continuă derularea Proiectului ;,ASTA VREAU EU” (AVE) – ,,Program educational privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial”.

Astfel, miercuri, 06.11.2019, în sala festivă a Școlii Gimnaziale din localitatea Vladimirescu, inspectori de muncă din cadrul ITM Arad – Serviciul Securitate și Sănătate în Muncă, cu sprijinul reprezentanților Societății Naționale de Cruce Roșie din Romania – Filiala județeană Arad precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” Arad, au organizat o lecție practică deschisă.

Beneficiari ai acestei lecții au fost elevii din ciclul gimnazial, temele abordate dovedindu-se de maxim interes pentru aceștia.

Celor prezenți, elevi și profesori, le-a fost prezentat, în detaliu, modul de a interveni și de a acorda măsuri de prim ajutor persoanelor aflate în situații grave.

Latura teoretică a fost completată de demonstrații practice asigurându-se, astfel, o mai bună însușire a acestor măsuri, necesar a fi luate în situații de urgență.

Acțiunea va continua și săptămâna viitoare, când elevii vor fi instruiți cu privire la utilizarea echipamentului individual de protecție, instruire ce va fi urmată de vizite la agenții economici din județ, implicați în proiect.

Deși acest proiect se derulează doar din anul 2017, putem afirma că acțiunea are impact pozitiv, deoarece parcurgerea procesului de învățare și însușirea timpurie a noțiunilor despre securitate și sănătate în muncă oferă elevilor beneficiul de a reacționa corespunzător la contactul cu pericolele, iar această atitudine, o dată însușită, îi va însoți pe tot parcursul vieții profesionale.

  

  Biroul de presă al ITM Arad

 

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  

Noutati ITM

Securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor varstnici, in atentia inspectorilor de munca

Securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor varstnici, in atentia inspectorilor de munca

În perioada februarie – decembrie 2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Arad vor fi implicați într-o acțiune de informare și control, care urmărește...

 
CONTRACTELE DE MUNCA CU TIMP PARTIAL IN ATENTIA INSPECTORILOR DE MUNCA ARADENI

CONTRACTELE DE MUNCA CU TIMP PARTIAL IN ATENTIA INSPECTORILOR DE MUNCA ARADENI

Acțiunile de control ale inspectorilor de muncă din cadrul Serviciului Control și Relații de Muncă al ITM Arad au debutat în acest an cu Campania națională...

 
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020, care cuprinde principalele campanii și acțiuni care vor fi realizate la nivel național Acțiunile...

 
Ziua de 24 ianuarie- zi zibera atat pentru bugetari cat si pentru domeniul privat

Ziua de 24 ianuarie- zi zibera atat pentru bugetari cat si pentru domeniul privat

Codul Muncii obligă! Ziua de 24 ianuarie- zi ziberă atât pentru bugetari cât și pentru domeniul privat Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad reaminteşte...