Info ITM ARAD

ITM Arad – Controale la angajatorii care desfasoara activitati de cultivare si comercializare al florilor si plantelor precum si activitati de pompe funebre


În perioada 14.05.2024 – 17.05.2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad au fost implicați în acțiuni de verificare, la angajatorii care își desfășoară activități în centrele comerciale în domeniile: cultivarea plantelor pentru înmulțire, activități de pompe funebre, comerț cu amănuntul al florilor, plantelor și semințelor, comerț cu amănuntul al animalelor de companie și a hranei pentru acestea, în magazine specializate precum și comerț cu ridicata al florilor și plantelor.

Acțiunea, de tip Campanie națională, a urmărit în principal creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă precum și în domeniul securității și sănătății în muncă, cu accent pe condițiile de muncă ale lucrătorilor.

Este cunoscut faptul că în aceste domenii lucrătorii se confruntă, în anumite condiții, cu riscuri de accidentare sau îmbolnăviri profesionale, fapt ce generează un număr mare de accidente cu incapacitate de muncă, procentual, 7% din totalul de accidente din economia națională.

Astfel, dintre riscurile de accidentare putem enumera: echipamente de muncă neconforme pentru securitatea lucrătorilor, utilizarea lor necorespunzătoare, manipulări de mase grele și foarte grele, risc de tăiere, electrocutare sau lucrul la temperaturi ridicate sau scăzute (vară/iarnă).

S-a verificat dacă angajatorii dețin fișele cu date de securitate actualizate pentru toți agenții chimici periculoși prezenți la locurile de muncă precum și dacă este asigurată purtarea echipamentelor individuale de protecție de către toți lucrătorii expuși la agenții chimici periculoși.

În domeniul relațiilor de muncă s-au efectuat verificări cu privire la angajarea personalului, transmiterea în termen legal a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență al salariaților, respectarea timpului de muncă și a celui de odihnă, existența evidenței orelor de muncă prestate de angajați, evidențierea muncii de noapte precum și acordarea drepturilor salariale.

Acțiunea nu a vizat doar controlul, ci și informarea cu privire la consecințele negative pe care le generează munca fără forme legale, atât pentru angajați cât și pentru angajatori în egală măsură, astfel că, angajatorii la care s-au constatat neconformități au primit peste 70 de măsuri de intrare în legalitate, încălcările mai grave ale legii fiind sancționate contravențional.

 

Biroul de presă al ITM Arad

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  
 
 
 
 

Noutati ITM

INFORMARE: Protectia maternitatii la locul de munca

INFORMARE: Protectia maternitatii la locul de munca

Prin Legea nr. 161 pentru modificarea art. 128 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, publicată în Monitorul Oficial nr. 507 din 31 mai 2024, au fost...

 
ITM Arad – Modificari privind salariul minim brut garantat in plata

ITM Arad – Modificari privind salariul minim brut garantat in plata

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad informează angajații și angajatorii de pe raza județului Arad, că în Monitorul Oficial nr. 529 din 06 iunie 2024 a...

 
ITM Arad – Verificari la angajatorii care desfasoara activitati de jocuri de noroc si pariuri

ITM Arad – Verificari la angajatorii care desfasoara activitati de jocuri de noroc si pariuri

În perioada 29.05.2024 – 01.06.2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad au fost implicați în acțiuni de control, la...

 
INFORMARE: Despre perioada de proba

INFORMARE: Despre perioada de proba

Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice...