Info ITM ARAD

Noutati legislative – Plata amenzilor la jumatate


Începând de astăzi, 24.08.2018, intră în vigoare modificările aduse O.G. nr. 2/2001  privind regimul juridic al contravențiilor prin Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale.

Conform ultimelor modificări, contravenientul are posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din amenda minimă prevăzută de actul normativ și nu în 48 de ore, așa cum era până în prezent.

Procesul-verbal de constatare a contravenției este titlu de creanță și înștiințare de plată.

Achitarea de către contravenient a jumătate din amenda minimă prevăzută de lege  se va aplica, potrivit noilor reglementări, și în acele situații în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevede expres această posibilitate.

Contravenientul are obligația să prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori documentele în baza cărora se fac mențiunile prevăzute în procesul-verbal de constatare a contrvenției. În caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului, agentul constatator poate apela la autoritățile competente.

Pentru procesele-verbale întocmite anterior intrării în vigoare a Legii nr. 203/2018, aplicarea și executarea sancțiunii contravenționale se supun prevederilor legale în vigoare la momentul întocmirii actului de constatare.

 

 

 

Biroul de presă al ITM Arad

 

Atentionare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate, conform Legii 156/2000 republicata.
  
Inspecția Muncii - avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă
  

Noutati ITM

,,Cine invata de mic este mereu in siguranta”

,,Cine invata de mic este mereu in siguranta”

Beneficiul educației în domeniul Securității și Sănătății în Muncă : ,,Cine învață de mic este mereu în siguranță”   ITM Arad continuă și...

 
VERSIUNEA 6.0.7 A APLICAȚIEI REVISAL

VERSIUNEA 6.0.7 A APLICAȚIEI REVISAL

Începând cu data de 01 iunie 2019, Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor o versiune actualizată a aplicației Revisal pentru transmiterea registrului...

 
Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Lista agentilor de ocupare a fortei de munca în strainatate

Situaţia societăţilor comerciale înregistrate la I.T.M. Arad, în baza Legii 156/2000 republicată Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad nu are competenţa...

 
Ucenicia, stagiul profesional si internshipul, intre informare, constientizare si aplicare

Ucenicia, stagiul profesional si internshipul, intre informare, constientizare si aplicare

În perioada 15.04.2019 – 31.05.2019, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad s-a desfășurat ,,Acțiunea de informare și conștientizare cu privire...