INFORMARE privind actiunile de supraveghere a pietii in trimestrul IV al anului 2024
Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă – Supravegherea pieții, au efectuat pe parcursul trimestrului IV al...
var admin_url = "http://itmarad.ro/wp-admin/"
Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) sărbătoreşte Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă pe 28 aprilie pentru a promova prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale la nivel mondial. Este o campanie de sensibilizare menită să concentreze atenţia internaţională asupra tendinţelor emergente în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi a dimensiunii la nivel global a leziunilor, bolilor şi deceselor legate de muncă.
28 aprilie este, de asemenea, o zi în care mişcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale şi organizează simultan campanii în întreaga lume.
O cultură naţională de securitate şi sănătate în muncă este una în care dreptul la un mediu de lucru sigur şi sănătos este respectat la toate nivelurile, în care guverne, angajatori şi lucrători participă activ la asigurarea unui mediu de lucru sigur şi sănătos prin intermediul unui sistem de drepturi, responsabilităţi şi îndatoriri definite şi în care cea mai mare prioritate este acordată principiului prevenirii. De aceea, OIM a reales în anul 2015 o temă care evidenţiază importanţa implicării tuturor actorilor prevenirii în crearea unei culturi de prevenire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Pentru această ocazie, OIM a îmbunătăţit pagina web a Campaniei SafeDay cu informaţii noi şi uşor de utilizat pentru a vă ajuta să vă proiectaţi propria Dvs. campanie, http://www.ilo.org/safework/events/safeday/lang–en/index.htm. Informaţiile sunt disponibile în engleză, franceză şi spaniolă, fiind grupate pe principalii actori ai prevenirii: ILO, guvern, angajator, lucrător, specialist SSM şi securitate socială. Se fac trimiteri la instrumente specifice de informare, conştientizare şi formare elaborate în ultimii ani de instituţii, institute şi organizaţii de prestigiu. De asemenea, vă semnalăm că pentru acest eveniment au fost elaborate câteva fişe informative referitoare la: tendinţele globale ale evoluţiei numărului de accidente şi de boli profesionale, standardele SSM ale ILO, impunerea voluntară de către angajatori a unor măsuri SSM suplimentare prevederilor legale, organismele de inspecţie a muncii, lucrători, specialişti SSM, asigurările de accidente de muncă şi boli profesionale.